Elfogyott a morzsa

A dolog úgy esett, hogy rántott húst készítettem (volna) vacsorára, de jó szokásomhoz híven biztosra vettem, hogy morzsa márpedig van otthon. Tévedtem. A doboz alján egy jó evőkanálnyi búslakodott, ez pedig a szükséges mennyiségnek elenyésző része volt. 

Két opcióm volt - a mást főzzek nem volt közte - vagy elrobogok a boltba és veszek egy adagot vagy készítek. Ez utóbbi mellett döntöttem, hiszen a KitchenAid robotgéphez kapott daráló betétek közül az egyik kiváló morzsát készít. Valójában több betét is megfelel a célnak, nekem erre a burgonya pépesítő dobra esett a választásom. Előzőleg a dió daráló betéttel készült, de erről majd máskor.

Szerencsére (vagy sem, ez nézőpont kérdése) maradt a pár nappal ezelőtt sütött burgonyás kenyérből egy darab, ami jól ránk száradt, így új életet kezdhetett morzsa formájában. A kenyeret 4 vastagabb szeletre/darabra vágtam és már ment is a KitchenAid robotgép darálójába. Nem telt el 5 perc 6-os fokozaton és a friss morzsa ott pihent a tálban én pedig folytathattam a hús panírozását. Azaz elkezdhettem.