A KitchenAid robotgépek csodaszépen mutatnak a konyhában, ebben megállapodhatunk, Valakinek a csillogó rozsdamentes acél valakinek az átlátszó üveg keverőtál tetszik jobban. Mindkettővel szuperül lehet dolgozni, de mégsem teljesen egyformán.
Lássuk miért!
Az üvegből készült keverőtál tulajdonságai:
- A tál oldalán metrikus és angolszász mértékegységekkel jelölt mérce segíti a mennyiség pontos leolvasását
- A szilikon fedő tökéletesen illeszkedik a tálra, látod hogy kel benne a tészta
- A szilikon fedő segít tisztán tartani a tálat, amikor nincsen a KitchenAid robotgép használatban
- Hőkezelt üvegből készül
- Mosógépben mosogatható, fagyasztóban tartható és mikrohullámú sütőben is használható
- Kiöntő csőre megakadályozza, hogy öntés után a tészta (vagy bármi más, ami a tálban van) elfolyjon vagy lecsöppenjen
- Az üvegtál egyenletes hőt biztosít a keverésnél. Például vajat cukorral kikeverni télen, hidegben egyszerűbb a tállal
- Bárhonnan látható a tál tartalma és a benne készülő finomság, nem csak felülről nézve
- Kényelmesen fogható füle van
A rozsdamentes acél keverőtál tulajdonságai
- A tál keverés közben is hűvös marad, segíti a benne kevert tészta hűvösen tartását. Különösen nyáron, melegben kiváló, így megakadályozza a tejtermékek megromlását a tálban
- Mérete optimális tojásfehérje hab készítésekor például habcsókokhoz vagy mousse-hoz.
- Rozsdamentes keverőtálban a tojásfehérjét gyorsabban és szebben lehet felverni
- Könnyű és tartós darab
- Nem reped és nem törik
- A tál szabad tűz felett melegíthető (ez egyébként bevett szokás nagykonyhai környezetben)
- Fényesítése és tisztán tartása forró vízzel és egy puha kendővel nagyon egyszerű
A tálat használók között sem egyformák a vélemények, hogy melyik tál a preferált.
Íme néhány összehasonlítás
foto: google.com