Kis karácsony, nagy karácsony... mikor sül már a kalácsom
2017. november 14. írta: Kitcheeke

Kis karácsony, nagy karácsony... mikor sül már a kalácsom

Vészesen közeleg a Karácsony és vészesen telik a naptáram különféle lefoglaltságokkal, így azon kezdtem el ötletelni, miként tudom az ünnepi finomságokat a KitchenAid robotgépemmel elkészíteni stressz-, rohanás és (lehetőleg) hibamentesen.

 

  1. Ehhez ugye először is tudnom kéne, hogy mit szeretnék sütni.
  2. Utána jöhetnek a receptek, hogy lássam mit mennyire körülményes elkészíteni
  3. Ez követi a fáziskora bontás, azaz kitalálnom, hogy melyiket milyen ütemezéssel tudom elkészíteni és a két ütem között mennyi időt hagyhatok másra.
  4. A hozzávalók alapján a bevásárlólista, már-már gyerekjáték lesz
  5. Jöhet a megvalósítás szépen ütemezve, KitchenAid segítséggel minél több fronton
  6. Utolsó lépésként - reméljük - csak a kóstolás marad

Nézzük akkor lépésenként...

Mit szeretnék sütni?

Bejglit (életem első bejglije lesz!), linzert, kuglófot, flódnit, pogácsát

Ezek biztosak, de ki tudja milyen ötleteket hoz a következő pár nap még.

Receptek

Nos, ezt már gyűjtögetem egy ideje, ide is felkerül az összes, amit elkészítek

Fázisok

Linzer: A tésztája pár napot pihenhet a hűtőben, összeragasztás után bátran állhat 2-3 napot, addigra szépen megszívja magát és porhanyósabb lesz. Sütés és ragasztás között jól lezárt dobozban 2 hetet nyugodtan eláll.

Flódni: A tölteléket a sütés előtti nap elkészíthetem. Ez is állhat 1-2 napot (nem sokat), úgy még finomabb lesz.

Bejgli: A tölteléket sütés előtti nap elkészítem, ha a recept engedi, így időt spórolok

Kuglóf: Itt még kérdéses a preparálás lehetősége :)

Pogácsa: Itt nem sok lehetőségem van fázisokra bontani a feladatot, maximum sajtot reszelni :)

A naptár most így néz ki:

Dátum Teendő
2017.12.01 (P)  
2017.12.02 (Szo)  
2017.12.03 (V)  
2017.12.04 (H)  
2017.12.05 (K) nem sütök 
2017.12.06 (Sze) nem sütök
2017.12.07 (Cs) Linzertészta gyúrás
2017.12.08 (P) Linzer sütés
2017.12.09 (Szo) nem sütök
2017.12.10 (V) nem sütök
2017.12.11 (H)  
2017.12.12 (K)  
2017.12.13 (Sze)  
2017.12.14 (Cs)  
2017.12.15 (P)  
2017.12.16 (Szo)  
2017.12.17 (V)  
2017.12.18 (H) Bejgli töltelékek
Flódni töltelékek
2017.12.19 (K) Pogácsa sütés
2017.12.20 (Sze)  
2017.12.21 (Cs) Bejgli sütés
2017.12.22 (P) Flódni sütés
Linzer ragasztás
2017.12.23 (Szo) Kuglóf sütés
2017.12.24 (V) nem sütök

 

Ez még eléggé kezdetleges, mert össze kell egyeztessem más programokkal és a már megtervezett, programokkal teli adventi naptárral (mert túl sok nasit nem szeretnék bele, inkább programokban legyen gazdag ez az időszak).

Mit fogtok Karácsonyra sütni? Hogyan készültök rá? Mesélj, tervezzük közösen! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenaidkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr4313271763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyhakaland 2017.11.17. 08:36:27

Nekem sajnos meg nincs semmilyen tervem. A bejgli es mezeskalacs tuti, linzer is biztos lesz iden is. Ezt a flódnit most hallom/latom eloszor Utananezek, mi is pontosan. De kivancsian varom a Te remekmuvedet is. Fazisfotokat ne felejts kesziteni

Kitcheeke 2017.11.17. 08:38:30

@konyhakaland: Mindenképp fotózom és írom a részleteket! A flódni egy nagyon finom desszert, hasonlít a zserbóra, de mégsem az: mákkal, dióval, borban párolt almával és szilvalekvárral van töltve rétegesen, a tetején pedig maximum porcukor van. Mennyei! :)