Miről szól a blog avagy kivagyok én
2017. július 10. írta: Kitcheeke

Miről szól a blog avagy kivagyok én

Hogy ki vagyok én? Hadd idézzem Pom-Pomot :)

Ha akarom, olyan vagyok, mint a szőrpamacs vagy paróka vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy szobafestő pemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább egy szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon. Föl-le, föl-le jár, mivel egy kis szellő hintáztatja az ágat.

A napokban jöttem rá, hogy basszus én szeretek főzni :) Sok-sok éven át többszöri kísérleteim ellenére, melyek arra irányultak, hogy nagyívben kerüljem a konyhát mindig azt hittem és gondoltam, hogy én sütit szeretek sütni és kész. A főzés az nem az én világom. Később valahogy a sütésről is kezdtem egyre inkább azt gondolni, hogy nem én vagyok és a konyha végképp veszélyzónává vált az agyamban. Közben persze főztem és sütöttem, hiszen ennünk kellet és kell is.

A kíváncsiság mindig is nagy hajtóerő számomra, így bármennyire is azt gondoltam, hogy a konyhát nem szeretem és az ottani tevékenységeket sem (ki szeret mosogatni vagy romeltakarítani??) azért mindig találtam valamit, valami új receptet, valami új technikát amit kipróbáltam. Hol több, hol pedig kevesebb sikerrel. Mindeközben persze lelkesen néztem a TV Paprika műsorait és lestem az újabbnál újabb trükköket és recepteket. Persze, van ami a mai napig a polcon figyel a jegyzeteim között. :)

Egy idő után elengedtem a klasszikus viccet is ("Drágám, úgy mennék egy különleges helyre, ahol még nem jártam", "A konyhához mit szólnál Kedvesem?") és már-már magamnak is bevallottam hogy igen, én valójában szeretek pepecselni a konyhában és szeretek főzni. Igen, főzni és nem csak sütni.

Nos, nagyjából itt tartok most. Van jónéhány recept, ami várat magára és nem kevés alapanyag, amiből ínycsiklandóan finom ételeket szeretnék elkészíteni. Nem vagyok sem konyhatündér, sem gasztroblogger és nem is leszek. Amit itt olvasol az mind másnak a szüleménye, én csak megvalósítom őket. (Próbálom majd oda is írni, az eredetit hol találod)

Ami engem itt vezérel az a hőn áhított konyhai segítségem, a KitchenAid robotgép. Ez a blog semmi másról nem szól, mint az általam ismert recepteket és ételeket ezzel a géppel hogyan tudom elkészíteni. Szóval tapasztalat, tesztek és képek.

Ha van olyan részlet, ami hiányos vagy többet szeretnél tudni, szólj kipróbálom, megcsinálom, lefotózom :)

Én mindig is csodálattal és álmodozva olvasom a külföldi - főleg amerikai - blogokat és nézem a videókat eme (számomra mindenképp) csodagép ügyességéről. Szuper dolgokat lehet vele készíteni és szuper könnyen, de sehol sem találtam mindezt magyarul. És ezért indítottam a blogot valójában. Hogy legyen egy oldal, ahol magyarul, (alapvetően) magyar receptek alapján láthatóvá és olvashatóvá váljon mennyivel változik az élet, ha egy KitchenAid robotgép pihen vagy épp szorgosan ténykedik a konyhapulton.

423041493_kitchenaid-5ksm175-artisan.jpg

Jó olvasgatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenaidkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr4412637115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sweetiii82 2017.10.05. 15:36:48

Ezer eve varok egy ilyen blogra. :)

Kitcheeke 2017.10.05. 15:38:28

@sweetiii82: Örülök, hogy rám találtál és remélem sok-sok tartalmas infót talász! Jó böngészést! :)
süti beállítások módosítása