A KitchenAid tisztán tartása
2017. december 08. írta: Kitcheeke

A KitchenAid tisztán tartása

Szuper dolog használni egy ilyen fantasztikus robotgépet, mint a KitchenAid robotgép. Nem csak erős, de szép és gyors is. Egyszerűen álom vele a konyhában alkotni. De az álom az alkotás után rémálommá válhat, amikor a sok tészta- és egyéb maradék ott ragyog a gép és tartozékai felületén...

Meglepő módon, a tisztítása - akárcsak a használata - roppant egyszerű

A robotgép legtöbb tartozéka mosogatógépben mosható, de van néhány kivétel. Én a magam részéről még egyik darabját sem tettem be a mosogatógépbe, de ez nálam érzelmi dolog. 

Vegyük sorjában...

  • Gép: Itt nem sok kétely merülhet fel azt gondolom, hogy használható e a mosogatógép. NEM. A gépet nedves, puha kendővel gyönyörűen tisztán lehet tartani. A fej résznél, az üst fölé nekem tészta és a liszt/vaj/stb fel szokott kerülni egy-egy nagyobb adag gyúrása vagy keverése esetén, de ezeket is nagyon egyszerűen a tárcsa körül le lehet törölni.
  • Üst (K45SBWH, KB3SS): Minden további nélkül bedobható a mosogatógépbe. Én nem szoktam, helyette picit be szoktam áztatni - különösen kelesztés után, amikor elég jól néz ki az üst oldalán a rászáradt tésztamaradék - és túlzás nélkül egy mozdulattal lemosható minden rászáradt (és feláztatott) maradék. Fantasztikus!
  • Habverő (K45WW): Már nem tehető be a mosogatógépbe, helyette a vízsugaras mosogatás javasolt. Be szoktam áztatni - általában az üstbe - majd folyó víz alatt lemosom. 
  • Kampókéz (dagasztókar) (K45DH): bevonata ámulatba ejt! Műanyag bevonatának köszönhetően mind a frissen dagasztott tészta, mind a rajta maradt tészta pillanatok alatt lejön. Ezt áztatni nem szükséges, nagyon hamar és nagyon könnyen tisztítható. A bevonatra viszont nagyon vigyázok, hisz ez a titka mindennek.
  • Keverőlapát (K5THCB, 5KFE5T): Akárcsak kampókéz, ő is bevonattal rendelkezik, így bármi rajta maradt maradék pillanatok alatt eltávolítható egy pici víz segítségével. A szilikonos lapátnál a szilikon lapok is nagyon egyszerűen tisztán tarthatóak, ott maximum a szilikon törésébe kerülhet plusz anyag, amit szintén nagyon gyorsan le lehet törölni
  • Védőkarima (5KN1PS): Ez a műanyag karima mosogatógépben tökéletesen tisztítható, de kézzel is hamar el lehet róla távolítani a szennyeződéseket. A mi mosogatógépünk a műanyag tárgyak (tál, tányér, pohár stb.) szárításában nem jeleskedik, így én nem igazán mosom gépben. 
  • Műanyag fedő (KBC90N)A mosogatógép felső kosarában mosogatható. Kézzel nem kérdéses azt gondolom a tisztán tartása.
  • Zöldségdaráló (MVSA,EMVSC): A daráló maga elvben mosogatógép-kompatibilis, a cserélhető betétek azonban nem. Gondolom ennek az anyaga nem bírja a gépet, így ezek csak kézzel moshatók. A daráló anyaga műanyag és elvben mosható mosogatógépben. Egyszer megfogta a sárgarépa, azt hittem a guta üt meg. De 2x mosogatás után nyoma sincs a répasalátának a darálón.
  • Spirálozó (5KSM1APC): Maga a fej nem tehető mosogatógépbe, az csak kézzel mosható, bár az igazat megvallva sok minden nincs rajta, amit nagyon össze lehetne koszolni a működéséből eredően. A kések és a nyárs már más tészta, azok elvileg bekerülhetnek a mosogatógépbe, de kézzel sem tart kb. 10 másodpercnél tovább az elöblítésük.

Konklúzió

Ha utálsz mosogatni kézzel, a használt KitchenAid kiegészítők zömét nyugodtan bedobhatod a mosogatógépbe, de kézzel is pillanatok alatt tisztává tudod varázsolni a komplett KitchenAid felszerelésedet

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenaidkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr7713450707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása