Mákdarálóóó .)
2017. december 11. írta: Kitcheeke

Mákdarálóóó .)

Rengeteg KitchenAid kiegészítőt néztem már és ha jobban belegondolok, mindegyik mellé oda tudok írni számos érvet és ellenérvet, hogy miért vegyük vagy ne vegyük meg.

Számos kiegészítő egyszerűen hiányzik a standard KitchenAid kiegészítők közül, nincs, nem lehet kapni. És pont.

Ilyen a mákdaráló is, de it szerencsére van köztes megoldás, amit Jupiter néven érhetünk el és a Messerschmidt cég készíti (ami nem tévesztendő össze a Messerschmidt repülőgépgyártóval). A magyar- és német oldalakon található definíció szerint az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik

Polikarbonát és alumínium ötvözet szerkezet
Fém őrlőfej
Mák darálására és kávé, gabonák őrlésére is tökéletesen alkalmas
Állítható szemcse finomság (minimum 0,3 mm)
Adagoló tál űrtartalma: 1,5 liter
Javasolt maximális igénybevétel: 1250g / alkalom, utána kb. fél óra szünet

makdaralo2.png

Kiindulva családom nem kis mák- és porcukor fogyasztásából a számos kiegészítő közül őrá esett a választás, hogy megrendeljük. Kíváncsi leszek, hogy mit tud, mert nem csak mákot, de gabonát és fűszereket is kiválóan őröl a leírtak alapján. Már várom, hogy itthon készíthessem a porcukrot vagy a zabpehelylisztet, mert elvben ő ilyet is tud készíteni. 

Jön a Karácsony, a darált mák igény finoman szólva megtöbbszöröződik és a sütéseknek köszönhetően az egyéb őrleményeké is. Nos, remélem hamarosan konkrét tapasztalatokról tudok majd beszámolni.

Egyelőre csak a tracking kódot figyelem a neten, de valahogy úgy érzem a pikk-pakk folyamat a DHL részéről ott véget ért, hogy elreptették Magyarországra, ahol bekerül a Posta karácsony előtti süllyesztőjébe... Telefonon a német gyártó egy hetet mondott a postázásra, meglátjuk. Egyelőre még csak a második napnál járunk. :).

Majd mesélek!

 

foto: google

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenaidkalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr8513451177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyhakaland 2018.01.16. 10:47:57

Ez szuper. Varom a beszamolod!
süti beállítások módosítása